Oorzaken van een te hoog cholesterolgehalte in het bloed
- erfelijke aanleg
- diabetes mellitus
- een te hoog lichaamsgewicht
- eten van veel verzadigde vetten
- cholesterolrijke voedingsmiddelen
- traag werkende schildklier
- bijwerking van bepaalde medicijnen
Home Diëten Afvallen, hoe doe je dat? Afslankmiddelen Voedingssupplementen Tips Uw mening Calculators Dieet ABC | |
Tip van de Dag
22 12 2024 Kies voor magere en halfvolle melk (producten) 20+ of 30+ kaas en magere vlees(waren) in plaats van de vette soorten. Het eten van één tot twee keer vis per week is belangrijk vanwege de gezonde visvetzuren. Neem de zachte en /of vloeibare soorten vetten zoals halvarine, zachte margarine, vloeibare bak- en braadproducten en alle soorten olie. Deze bevatten minder verzadigd vet. Let op welke tussendoortjes je neemt zoals koek, gebak, snacks en zoutjes. Deze bevatten vaak de verkeerde vetten namelijk de verzadigde- en transvetten. Meer dieet tips |
Home
>
Dieet ABC
>
C
>
Calorieën
>
Cholesterol
Cholesterol
Cholesterol (Gr., chole = gal, stereos = vast) is een vetachtige stof
die het lichaam nodig heeft als bouwsteen van celmembranen,
steroïdhormonen, vitamine D en galzuren. Het lichaam maakt zelf
cholesterol, voornamelijk in lever, bijnieren, darmen en testes. Voor
een klein gedeelte wordt het rechtstreeks opgenomen uit de voeding.
Oorzaken van een te hoog cholesterolgehalte in het bloed
|
Dieet-ABC © 2024 Dieet ABC |